Pokličite nas na mobilno številko 051 - 428 -511 ali nam pišite na info@groficevransko.si

Lokacija

Soseska Grofice je zgrajena na lokaciji Vransko (poleg gostilne Grof), na jugozahodnem obrobju Spodnje Savinjske doline. Od avtocestnega odcepa Vransko vas loči le 300 metrov do vasi Čeplje, kjer se naselje nahaja. Življenje v naravi Savinjske doline ter okoliških hribov je sedaj dosegljivo vsem, ki si želijo bližine Celja, Ljubljane in Maribora. Vransko je od Ljubljane oddaljeno le 30 minut vožnje, 40 minut od Maribora in 15 minut od Celja.

Vransko
Udobnost bivanja

Udobnost bivanja
z vso potrebno infrastrukturo

Poleg odlične prometne infrastrukture je v neposredni bližini naselja vse kar je potrebno za kvalitetno bivanje: osnovna šola, vrtec, trgovine, pošta, zdravstvena ambulanta in športna dvorana.

Pogoji za rekreacijo in šport

Idealni pogoji
za rekreacijo in izlete

Pohodniki se boste lahko podali na številne markirane planinske poti v bližini. Obiščete lahko naravni park Čreta. Na Čreti, kjer se križata Savinjska planinska pot in Evropska pešpot E6 se nahaja tudi planinski dom. Zanimiv je ogled kraške jame Škadavnice, ki je dolga 41 m, v globino pa sega 16 m. Lahko se preizkusite na naravni plezalni steni, ki se nahaja v nekdanjem kamnolomu. V športni dvorani Vransko so vam na voljo različne vrste rekreacije (košarka, odbojka, mali nogomet, plezanje, skupinske vadbe, namizni tenis, badminton).

Lokalne kulturne zanimivosti

Udobnost bivanja

Za ljubitelje muzejev je zanimiv ogled Muzeja motociklov Grom, ki prikazuje razvoj in zgodovino motociklizma v Sloveniji in svetu. Razstavljenih je več kot 140 motornih koles, nekaj svetovno znanih in redkih primerkov. 

Udobnost bivanja

Rojstna hiša ljubljanskega knjigarnarja in založnika slovenske moderne Lavoslava Schwentnerja se uvršča med najpomembnejše kulturne spomenike v Sloveniji in ima značaj spomenika državnega pomena. V nekdanjem skladišču je sedež Turistično informacijskega centra Vransko in hkrati manjši prireditveni prostor (kulturne prireditve, delavnice). Hkrati je to tudi uradni prostor Občine Vransko za sklepanje porok.

Udobnost bivanja

Vransko je znano po dolgoletni tradiciji gasilstva, zato je gasilska zbirka v Vranskem ena največjih v Sloveniji. Ob lokalni cesti Brode-Vransko, se nahaja domačija pri Knežari, kjer si lahko ogledate etnološko zbirko.

Udobnost bivanja

Vransko je znano tudi po številnih sakralnih objektih med katerimi izstopata župnijska cerkev sv. Mihaela in cerkev sv. Mohorja in Fortunata v Stopniku. Na Taboru, ki nam ponuja čudovit razgled po Spodnji Savinjski dolini, stoji manjša gotska cerkvica sv. Jeronima in ostanki obzidja nekdanje Taborske utrdbe.